Vijest

Promocija pozitivnih primjera zapošljavanja OSI obaveza je za sve gradske urede, ustanove i društva u vlasništvu Grada Zagreba

  24. 4. 2014.  
 Podijeli na facebooku

"Grad Zagreb i ranije je podupirao brojne projekte civilnog društva te posebice promovirao pozitivne primjere zapošljavanja osoba s invaliditetom, provodeći aktivno Zagrebačku strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015., koja je obvezujući dokument za sve gradske urede, ustanove i društva u vlasništvu Grada Zagreba", ističe načelnica Marija Mustač.

S gđom Marijom Mustač, načelnicom Odjela za zaštitu osoba s invaliditetom pri Uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i gđom Helenom Majerić, stručnom suradnicom u Odjelu, danas je u Gradu Zagrebu održan sastanak po pitanju suradnje na projektu „Drugo lice invalidnosti“.

Projektni tim je iznio mišljenje kako je suradnja sa institucijama lokalne vlasti svih gradova u kojima će se projekt provoditi izuzetno bitna kako bi se odabrale adekvatne lokacije te motivirali svi relevantni dionici na lokalnoj i regionalnoj razini za sudjelovanje u zagovaračkim aktivnostima. Istaknuto je kako je za što uspješniju promociju zapošljavanja OSI, a posebice novih alata za povezivanje poslodavaca i osoba s invaliditetom, uz sudjelovanje poslodavaca na prezentacijama od iznimne važnosti i sudjelovanje predstavnika institucija lokalne vlasti.

Predsjednik MUOSID-a g. Raos je posebice istaknuo kako bi veliki značaj za provođenje projekta u gradu Zagrebu, te veliki utjecaj kako na medije, tako i na širu javnost, imalo sudjelovanje samog gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića u javnim događanjima. Zamolio je predstavnice Odjela za zaštitu osoba s invaliditetom za pomoć u iznalaženju prostora, organizaciji sudjelovanja relevantnih dužnosnika u kampanji te posebice za posredovanje u komunikaciji s Uredom gradonačelnika vezano za sudjelovanje i javnu podršku gradonačelnika Grada Zagreba.

Gđa Mustač je izrazila spremnost Odjela za suradnju na aktivnostima koje će se provoditi u Zagrebu, kao i za pomoć u komunikaciji sa svim relevantnim gradskim uredima. Istakla je kako je Grad Zagreb i ranije podupirao brojne projekte civilnog društva te posebice promovirao pozitivne primjere zapošljavanja osoba s invaliditetom, provodeći aktivno Zagrebačku strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015., koja je obvezujući dokument za sve gradske urede, ustanove i društva u vlasništvu Grada Zagreba, a čija provedba se od njezinog donošenja aktivno prati i evaluira.

Projektni tim je predstavnicama Odjela za zaštitu osoba s invaliditetom predstavio i ostale projektne aktivnosti; izradu komunikacijske platforme i snimanje promotivnih filmova. Predstavio je osobe s invaliditetom s područja grada Zagreba koje će sudjelovati u promociji vlastitih sposobnosti i kompetencija, kao i detalje planiranih prezentacija, uličnih akcija i performansa za širu javnost koji će biti organizirani u Zagrebu. Istaknut je i značaj uspješno uspostavljene suradnje s HUP-om i HZZ-om kao predstavnicima najznačajnijih aktera procesa zapošljavanja.