Vijest

Predstavljamo našeg POBJEDNIKA iz Osijeka i dvije POBJEDNICE iz Zagreba

  14. 5. 2014.  
 Podijeli na facebooku

Krenuli smo sa snimanjem promotivnih filmova koje ćete 24.7.2014. moći pogledati na Web siteu "Drugo lice invalidnosti".

Iz Osijeka nam dolazi mladi kreativac TIBOR RIMA SABO, definitivno jedan od najvrjednijih zaposlenika Geneze d.o.o. (digitalne komunikacije) i balkanski (dakle i hrvatski) prvak u freestyle rap-u.

A iz Zagreba dvije mlade intelektualke: GORDANA GLIBO, voditeljica informiranja i savjetovanja u udruzi HUPRT, diplomirana novinarka, planinarka i dječja spisateljica

i IVA HIRŠL; mag.rehab.educ., a odnedavno i univ.spec.oevc. - defektologinja i magistrica Organizacije i managementa na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Tibor boluje od cerebralne paralize, Goga je slijepa, a Iva nagluha. Međutim, invaliditet i sve društvene prepreke koje donosi sa sobom ih nisu pokolebali u nastojanjima da ostvare svoje svoje ciljeve i budu aktivni članovi društva. Svi oni prezentirat će vam se, a posebice poslodavcima, kroz promotivne filmiće na našem web siteu.

Do srpnja 2014. godine snimit ćemo 7 promotivnih filmova za 7 POBJEDNIKA, osoba iz različitih krajeva Hrvatske, s različitim oblicima i stupnjevima invaliditeta, ali i s različitim talentima, sposobnostima i kompetencijama za zapošljavanje i rad na slobodnom tržištu rada.

Osobe s invaliditetom svakodnevno prkose određenim izazovima koje im društvo nesavjesno postavlja i unatoč svim barijerama koje ih ograničavaju u nastojanjima da budu ravnopravni aktivni građani ovog društva, svojom upornošću i svakodnevnom borbom dokazuju koliko mogu koristiti zajednici. Oni su stoga, ne samo istinski promotori pozitivnog promišljanja svakog pojedinca, već prije svega pravi POBJEDNICI.