Vijest

Nerazdvojna braća: Noa i Lucas Aldrich

  4. 8. 2014.  
 Podijeli na facebooku


Dvojica dječaka dokazali su da usprkos Lucasovim teškoćama mogu savladati sve barijere.
Dvojica dječaka osmogodišnji Noa i njegov šestogodišnji brat Lucas žive u Idahu. Dokazali su da zajedno mogu svladati triatlon usprkos Lucasovim teškoćama u razvoju.


Na sudjelovanje u humanitarnom atletskom natjecanju koje sadrži tri različite discipline: plivanje, biciklizam i trčanje Noa se odlučio upravo zbog brata. Lucas boluje od rijetkog i trajnog neurološkog poremećaja, te se može kretati samo u specijalnim kolicima. Kako su jako vezani i sve rade zajedno, Noa je želio da i brat usprkos teškoćama sudjeluje s njim u sve tri etape natjecanja kojim su se prikupljala financijska sredstva za dječju bolnicu.

Noa je trenirao tri mjeseca za triatlon, a veliku želju potvrđuje i činjenica da je tek u tom periodu naučio plivati. Lucas je sudjelovao u treninzima, a iako ne može govoriti s bratom ima poseban odnos.
Prvi dio dionicu od 5 kilometara Noa je prošao vozeći bicikl za koji je prikopčao rikšu u kojoj je sjedio njegov brat. Dionicu od 200 metara preplivao je vukući Lucasa u čamcu na napuhavanje. Njihova majka kaže dok je Noa plivao i provjeravao svoju tjelesnu temperaturu poslije utrke Lucas je pratio zabrinutim, ali i pogledom divljenja i ljubavi svaki njegov pokret. Posljednju dionicu od 1,6 kilometara Noa je trčao gurajući pred sobom kolica sa Lukasom. Obojica su uspješno završivši utrku dobili medalje.Oni su tim bez granica i ne čudi Noin uvjet za sudjelovanje u utrci.


Preuzeto: In Portal