Vijest

...5, 4, 3, 2, 1 Lansiramooo!!!

  24. 7. 2014.  
 Podijeli na facebooku

Danas je u prostorijama Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije (MUOSID) u Splitu održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljena komunikacijska platforma Drugo lice invalidnosti.

Komunikacijska platforma dio je istoimenog projekta koji ima za cilj povećati mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom motiviranjem poslodavaca za zapošljavanje i pružanje podrške osobama s invaliditetom na slobodnom tržištu rada.

Platformu su predstavili Ante Raos, predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Mihaela Jović Karešin, predsjednica Udruge za edukaciju i rehabilitaciju VISOKI JABLANI. Konferenciji su nazočili i Aleksandra Hajdić, viša savjetnica za zapošljavanje osoba s invaliditetom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Split, koji surađuje na projektu te dvoje novih zaposlenika MUOSID-a, web administratori s invaliditetom Branimir Ćurak i Ivana Jelaš.

Web platforma Drugo lice invalidnosti je zamišljena kao mjesto na kojem će osobe s invaliditetom moći predstaviti svoje sposobnosti i radne kapacitete poslodavcima, ljudima iz politike i javnog života te također članovima svojih obitelji u drugačijem svijetlu. Zapravo većina ljudi, pa čak i naši bližnji, obično kod osobe s invaliditetom vide samo njezin invaliditet i ne očekuju puno od nje. Nažalost i osobe s invaliditetom vrlo brzo prihvate stav okoline i društva kao istinu i prestanu se truditi dokazati suprotno.

Naša platforma daje im mogućnost da svoje živote potpuno promjene, postanu POBJEDNICI koji žive punim plućima, aktivno sudjeluju u rješavanju svih društvenih problema, rušenju svih barijera i predrasuda, same zarađuju svojim radom radeći posao koji vole, ne oviseći više o državi ili svojim bližnjima.

No, jednosmjerna komunikacija obično ne donosi puno pomaka stoga ova platforma nudi priliku i članovima obitelji osoba s invaliditetom, poslodavcima, političarima i javnim osobama da razmjene međusobna iskustva, iznesu i objasne svoje stavove.

Drugo lice invalidnosti daje nam svima priliku da u potpunosti promijenimo sebe, ljude oko nas i društvo u kojem živimo, i ne smijemo je propustiti. Na prvi pogled se čini jako teško mijenjati se, ali zapravo je najteže skupiti dovoljno hrabrosti za onaj prvi korak.

Ne čekajte sutra, učinite ga već danas. Prijavite se na Korisnički forum, napravite privatni i poslovni profil i krenite u susret promjenama.