Vijest

Svečano otvorena prva atletska škola Trenera velikog srca

  22. 7. 2014.  
 Podijeli na facebooku

Treneri velikog srca proširili su svoje djelovanje na još jedan bazni sport. U Virovitici je otvorena prva atletska škola za djecu s teškoćama u razvoju.

Dosad okuplja osmero djece od kojih najmlađe ima četiri godine, a s njima radi iskusni trener Ivica Iveković. "Sportom sam se počeo baviti u petom razredu osnovne škole. Aktivan sam bio u odbojci i atletici, desetak godina radio sam kao trener, a sada radim u školi. Kao volonter na sportskim projektima, prije dvije godine prvi sam se put susreo s djetetom s teškoćama u razvoju. Bio mi je to veliki izazov i motivacija za osnivanje Rekreativne udruge Veseli pokreti”, opisuje Iveković put koji je doveo do suradnje s Paraolimpijskim odborom i Allianzom koji su osigurali rekvizite potrebne za daljnji rad i širenje aktivnosti Trenera velikog srca.

Škola u Virovitici prva je atletska, ali u okviru projekta, u suradnji s Anom Sršen, u devet gradova diljem Hrvatske djeluju škole plivanja. Budući da je osnovna ideja Trenera velikog srca svoj djeci u Hrvatskoj omogućiti bavljenje sportom, sustavno se radi na uključivanju novih gradova. U onima u kojima ne postoji infrastruktura za plivačke škole, atletika je rješenje.Virovitičku atletsku školu podržali su Branimir Budetić, atletičar i paraolimpijac, te Dejan Patrčević, triatlonac i rekorder u Ironmanu, koji su tom prilikom omjerili snage demonstrirajući atletske discipline. Svečanom otvaranju prisustvovali su još pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, izbornik hrvatske atletske reprezentacije osoba s invaliditetom i prodekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Krističević te voditeljica korporativnih komunikacija u Allianzu Lana Zeković Mell.

Preuzeto: Treneri velikog srca