Vijest

Fitness centar na otvorenom za osobe s invaliditetom

  17. 7. 2014.  
 Podijeli na facebooku

Korištenje mini fitness seta za osobe s invaliditetom povećava snagu i izdžljivost, razgibavaju se mišići i zglobovi te se povećava fleksibilnost, ravnoteža i koordinacija ljudskog tijela, a jačaju se srce i plućne funkcije.

Na osječkom srednjoškolskom igralištu, uz jedanaest postojećih kompleta sprava za fitness na otvorenom, postavljena je i sprava koja je prilagođena potrebama osoba s invaliditetom.

Mini fitnes set za osobe u invalidskim kolicima sastoji se od tri sprave te omogućava istovremeno korištenje za tri osobe. Elementi seta su tai chi, ručni bicikl i ručke za podizanje.Svi elementi, izrađeni od lima, napravljeni su modernim postupkom rezanja vodom te ne sadrže oštre rubove.

Sprava, vrijednosti 10.000 kuna, donacija je tvrtke Vojtek d.o.o. iz Belog Manastira. Direktor Športskih objekata Stjepan Čuraj naglasio je kako će se nastaviti truditi poboljšavati kvalitetu i sadržaj svojih usluga, a navedena sprava doprinosi poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom čije su potrebe često zanemarivane.

Ključevi vrata posebnog ulaza s južne strane Srednjike, kroz koja zaintersirane osobe s invaliditetom mogu prići prostoru objekta na kojem je sprava postavljena, uručeni su Željku Perkoviću, predsjedniku Saveza organizacija invalida Osječko – baranjske županije.

Korištenje mini fitness seta za osobe s invaliditetom povećava snagu i izdžljivost, razgibavaju se mišići i zglobovi te se povećava fleksibilnost,ravnoteža i koordinacija ljudskog tijela, a jačaju se srce i plućne funkcije. Sve osobe s invaliditetom koje imaju interes i želju vježbati na postavljenoj spravi moći će dobiti ključ od ulaza.

Preuzeto: SDMSH; Autor: In-portal