Vijest

Europski parlament poziva članice EU na potpisivanje izjave o autizmu

  10. 4. 2015.  
 Podijeli na facebooku

Europski parlament poziva Europsku uniju i njezine države članice na potpisivanje izjave o autizmu za 2015. godinu

Pisana izjava Europskog parlamenta je načelni dokument koji daje smjernice institucijama Europske unije i državama članicama Europske unije. Na primjer, 1996. godine Europski parlament je usvojio pisanu izjavu pod nazivom "Povelja za osobe s autizmom" koja je izrađena od udruge Autizam-Europa. Mnogi članovi ove organizacije koristili su povelju za poboljšanje podrške osobama s autizmom na nacionalnoj razini. Pisana deklaracija Europskog parlamenta, međutim, nije pravno obvezujuća za članice Europe.
Više o pisanoj podršci za autizam možete pronaći na sljedećoj adresi: European Parliament Written Declaration on Autism

Na karti nalaze se local MEP države koje mogu dati svoju potporu za autizam potpisivanjem izjave Europskog parlamenta. Pisana deklaracija poziva Europsku uniju i njezine države članice da usvoje europsku strategiju za autizam koja, između ostalog, uključuje : usklađivanje pristupa na temelju dokaza za autizam u Europi, uključujući postupke za otkrivanje i dijagnostiku, poticanje istraživanja o autizmu, podržava razmjenu najboljih praksi.

Izjava zahtijeva potpise više od 50 % od 751 zastupnika u parlamentu u roku od 3 mjeseca, kako bi bio usvojen u Europskom parlamentu. Deklaracija će biti otvorena za potpise od 27. travnja, a završava 27. srpnja 2015.

Izvor: In portal