Vijest

Trijumf u Italiji: Stolnotenisači s invaliditetom Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović osvojili zlatne medalje

  23. 3. 2015.  
 Podijeli na facebooku

Iz Lignana se naši reprezentativci vraćaju s dva pojedinačna zlata Sandre Paović i Mirjane Lučić, zlatom Pave Jozića i Vjekoslava Gregorovića, srebrom Anđele Mužinić i Helene Dretar Karić te broncom Tomislava Špalja

Naši reprezentativci zaista imaju razloga za slavlje... Nakon što su u svojim disciplina Sandra Paović i Mirjana Lučić osvojile zlatne medalje na Otvorenom prvenstvu Italije u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, a koje se do 22. ožujka održavalo u talijanskom Lignanu, isti su rezultat ponovili njihovi kolege Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić. Vjekoslav i Pavao također su trijumfirali na prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom i 'uknjižili' zlatne medalje.
U infarktnom finalu svladali su Rumunja Bobi Simonea i Švicarca Valentina Kneusa s 3-2 (kategorija 6 stojeći), i tako pokazali da s pravom nose titulu naših najperspektivnijih stolnotenisača s invaliditetom.

No, gotovo ništa manje važan rezultat ostvarile su i Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u kategorij 3 sjedeće, koje su u srazu s Turkinjama Nergiz Altintas i Hatice Duman izgubile u finalu rezultatom 2-3 i tako osvojile srebro.

Treba čestitati i Tomislavu Špalju koji je s Belgijancem Bartom u kategoriji 5 sjedeći osvojio broncu. Iz Lignana se naši reprezentativci vraćaju s dva pojedinačna zlata Sandre Paović i Mirjane Lučić, zlatom Pave Jozića i Vjekoslava Gregorovića, srebrom Anđele Mužinić i Helene Dretar Karić te broncom Tomislava Špalja.

Sljedeće natjecanje za naše stolnotenisače s invaliditetom održat će se 25. i 26. travnja na Državnom prvenstvu u Varaždinu.

Izvor: In portal