Vijest

Victoria Modesta ruši predrasude o osobama s invaliditeom

  7. 1. 2015.  
 Podijeli na facebooku

U novoj godini predlažemo vam da poslušate pjesmu i pogledate novi spot Victorie Modeste, pjevačice i manekenke koja ruši stereotipe o osobama s invaliditetom

Victoria u spotu ponosno prikazuje svoj invaliditet i upravo stavlja naglasak na sposobnosti. Spot za pjesmu Prototype predstavljena je na Channelu 4, a ovo je ujedno njen prvi muzički video.

Ova osebujna umjetnica rođena je s dislokacijom kuka i noge pa se zbog nebrige liječnika preselila u London s roditeljima u nadi da će pronaći bolji tretman. No ni u Londonu liječnici joj nisu mogli pomoći i morali su joj amputirati nogu.

Modesta je nakon toga, kao i mnoge osobe s invaliditetom postala motiviranija te je dobila veće samopouzdanje oslobodivši se kompleksa. Upisala je muzičku školu i predano radila na stvaranju drugačijeg zvuka. Njena ekscentričnost privukla je brojne dizajnere, te je između ostalog, nastupala i na Milano Fashion Weeku, surađivala sa Ellen von Unwerth, Bettinom Reimsu i Vivienne Westwood.

Kaže da je ponosna na ono što je prošla u životu, a svoje fanove aktivno potiče da slijede snove bez obzira na prepreke.

Modestin spot je na you tubu pogledan više od 4 milijuna puta.

Preuzeto: In Portal
Autor: Marina Vujačić