Vijest

Održana edukacija: Zagovaranje zapošljavanja OSI kroz društvene medije

  30. 6. 2014.  
 Podijeli na facebooku

Četverodnevna radionica „Korištenje društvenih medija u zagovaračke svrhe: zagovaranje zapošljavanja osoba s invaliditetom na otvorenom tržištu rada“, održana je od 27. do 30.6. u hotelu Katarina u Dugopolju.

U radionici je sudjelovalo 14 osoba s invaliditetom iz Dalmacije, Istre i jedan sudionik iz Zagreba. Zahvaljujemo također i dvoje asistenata koji su pratili svoje korisnike. Radionica je od strane sudionika ocijenjena prosječnom ocjenom 4,7 od 5, što bi po svim standardima bilo odličan. Malo nam je pucala Internet veza, ali smo zajednički uspješno prebrodili poteškoće. „Zadovoljstvo grupnom atmosferom“ dobilo je čistu peticu!

Radionica je počela motivacijom i vježbama podizanja samopouzdanja, samo-predstavljanja, predstavljanja poslodavcima i osnaživanja komunikacijskih vještina, koje je vodio Ante RAOS, predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

Predsjednica Visokih jablana, Mihaela Jović Karešin uputila je sudionike u profesionalnu prezentaciju putem Europass životopisa, korištenje društvenih medija za digitalno zagovaranje, osnove strategije zagovaranja te pravila ponašanja na društvenim mrežama. Predstavila je i Korisnički forum projekta Drugo lice invalidnosti na kojem su sudionici vježbali logiranje, komunikaciju i profesionalnu prezentaciju putem on-line platforme projekta.

Freelance snimatelj i montažer Jere GRUIĆ i fotograf marketinške kuće Libor d.o.o. Maksim BAŠIĆ iz Splita, održali su kratku prezentaciju o vizualnim medijima i njihova korištenja na društvenim mrežama te vježbe razrade ideje koja će se vizualizirati kroz video zapis, snimanje pomoću pametnih telefona i drugih raspoloživih uređaja, kao i uređivanje i montiranje videa uz pomoć besplatnih on-line editing programa. Svrha ovog dijela radionice bila je osposobiti sudionike za vlastitu prezentaciju putem "kućnih" video uradaka.

Radionica je završila prezentacijom kratkih filmova koje su sudionici snimili i montirali tijekom radionice, prezentiranih na stranici Edukacija. Poslovne profile sudionika radionice možete pogledati na našoj Burzi rada, na stranici Poslovni profili OSI.