Vijest

Vrijeme promjena: Drugo lice invalidnosti na Danu poduzetnika u Westinu

  9. 6. 2014.  
 Podijeli na facebooku

Projekt "Drugo lice invalidnosti" predstavljen je na "Danu poduzetnika" koji je, u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, pod motom „Vrijeme promjena“ održan 9. lipnja u zagrebačkom hotelu Westin.

Tradicionalni godišnji skup gospodarstvenika otvorio predsjednik HUP-a Ivica Mudrinić, a nazočnima su se obratiti i predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović te predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Žao nam je što našu prezentaciju nisu dočekali predstavnici vlasti, no bit će svakako još prilika za njihovo sudjelovanje na nadolazećim prezentacijama. Međutim, izuzetno smo zadovoljni što nam je Hrvatska udruga poslodavaca omogućila prezentaciju projekta na ovako značajnom skupu za poduzetnike, kao i reakcijama nazočnih poduzetnika te predsjednika i direktora HUP-a koji su izlaganje popratili pljeskom i odobravanjem.

U sklopu svog izlaganja, voditelji projekta „Drugo lice invalidnosti”, Ante Raos ispred Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Mihaela Jović Karešin ispred Udruge za rehabilitaciju i edukaciju „Visoki jablani“, naglasili su potrebu i značaj konsenzusa i aktivnog zalaganja svih relevantnih dionika, počevši od samih osoba s invaliditetom i njihovih obitelji preko institucija vlasti, organizacija civilnog društva do poslodavaca i medija, za provedbu novog Zakona o rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom i još jednom zahvalili predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca na njihovoj spremnosti na suradnju s ciljem motiviranja poslodavaca za zapošljavanje OSI te olakšavanja samog procesa zapošljavanja i poslodavcima i osobama s invaliditetom.

Predstavljena su i dva kratka promotivna filma koji prikazuju sposobnosti i kapacitete osoba s invaliditetom za rad na otvorenom tržištu rada, a koji će biti prezentirani uskoro na komunikacijskoj platformi razvijenoj u sklopu projekta.

U okviru tog skupa predstavljeno je i istraživanje HUP-a o percepciji poduzetnika, a vezano uz praćenje napretka u reformama na 13 strateških područja nužnih za revitalizaciju hrvatskog gospodarstva, o čemu je govorio glavni direktor te institucije Davor Majetić. Održane su i dvije panel rasprave na kojima se govorilo o nužnosti promjena i traženju odgovora na pitanje kako poboljšati poduzetničku klimu u zemlji, te o poduzetničkim prilikama u Hrvatskoj, uz sudjelovanje istaknutih hrvatskih poduzetnika. Između ostalog, bilo je riječi i o gospodarskim trendovima u svijetu te poziciji Hrvatske