Vijest

Predstavljamo POBJEDNIKE iz Splita i Metkovića

  31. 5. 2014.  
 Podijeli na facebooku

Iz Splita nam dolazi mladi magistar ekonomije i dvostruki državni viceprvak u stolnom tenisu STJEPAN ŠKOJO. Stjepan boluje od tetrapareze. Od najranijeg djetinjstva, a pogotovo kroz period osnovnog i srednjeg školovanja, bori se s brojnim barijerama. Pomalo ironično, ali istinito, najviše problema su mu zadavale one tehnički najlakše rješive, arhitektonske barijere. No, to ga nije spriječilo da upiše i završi Ekonomski fakultet i osvoji, dvije godine zaredom (2013. i 2014.), titulu državnog viceprvaka u stolnom tenisu u svojoj kategoriji.

Iz malog mjesta Šarić Struga, nedaleko Ploča i Metkovića, dolazi nam IVANA NIKOLAC, PR menadžerica i organizatorica humanitarnih projekata. Ivana je uslijed prometne nesreće ostala nepokretna od vrata na dolje. Slomljen joj je 3-4 vratni kralježak. Nakon višemjesečne rehabilitacije, vratila se kući, u malo mjesto Šarić Struga, gdje „ne postoje uvjeti za život osoba poput nje“.

„Dok mogu misliti i odlučivati ja nemam invaliditet“, kaže Ivana Nikolac i dodaje: „Vjerujem kako na mom primjeru stanovnici naše države mogu uvidjeti da osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju mogu puno više ako im uklonimo ograničenja. Mogu biti POBJEDNICI!“ A Stjepan Škojo dodaje: "Samo je nebo granica! "Njihove promotivne filmove očekujte također 24.7.2014. na drugo-lice-invalidnosti.org!