Vijest

Drugo lice invalidnosti na Stradunu: Grad i Županija pomažu u organizaciji zagovaračke kampanje u Dubrovniku

  30. 5. 2014.  
 Podijeli na facebooku

Predstavnici Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije obvezali su se uputiti pozive poslodavcima i javnim službenicima za sudjelovanje u prezentaciji, izdati potrebne dozvole za uličnu akciju, te pomoći našim suradnicima Udruzi „Poseban prijatelj“ u iznalaženju adekvatnih i prilagođenih prostora za aktivnosti kampanje, kao i angažiranju udruga OSI, poznatih Dubrovčana, uključujući samog gradonačelnika Grada Dubrovnika, u zagovaračke aktivnosti.

S predsjednicom Udruge za savjetovanje, edukaciju i pomoć roditeljima djece s posebnim potrebama "Poseban prijatelj" Dubrovnik Dženitom Lazarević, održani su sastanci sa Zamjenicom župana Dubrovačko – neretvanske županije Marijom Vučković i Pročelnicom upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Ninom Skurić, pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Mihom Katičićem i Višom savjetnicom Odjela Mirjanom Beg.

Zamjenica župana je izrazila zadovoljstvo zbog poziva na sudjelovanje u projektu te potvrdila spremnost Dubrovačko-neretvanske Županije na suradnju. Istaknula je da je za definiranje načina pružanja logističke potpore u sklopu provedbe kampanje nužno u što skorijem roku definirati točne datume održavanja javnih događanja. Sudionice/i sastanka razmotrili su i mogućnost sudjelovanja pojedinih sportaša, glazbenika i drugih javnih ličnosti sa i bez invaliditeta u promotivnoj kampanji, uključujući i samog župana, a koji bi svojim angažmanom na javnim događanjima privukli pozornost kako medija, tako i šire javnosti.

Zaključeno je da će se nakon sastanka s predstavnicima Grada Dubrovnika iznaći adekvatan prostor za održavanje jutarnje prezentacije za poslodavce i predstavnike lokalnih vlasti te za večernji performance, kao i adekvatno javno mjesto za uličnu akciju.

Pročelnik Katičić je ponudio suradnju Grada u vidu pružanja tehničke i organizacijske pomoći. Istaknuo je kako Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika već dugi niz godina uspješno surađuje s udrugama osoba s invaliditetom te kako je u tu svrhu osnovano i Povjerenstvo za OSI Grada Dubrovnika koje svojim radom nastoji omogućiti što uspješniju integraciju OSI u sve aspekte društvenog i javnog života. Kao jedan od primjera tih nastojanja izdvojio je rad na unaprjeđenju gradske infrastrukture kako bi OSI mogle nesmetano pristupiti staroj gradskoj jezgri i raznim javnim ustanovama. Međutim, istaknuo je kako je unatoč uspješnoj uspostavi suradnje između lokalne vlasti i civilnog sektora potrebno dodatno senzibilizirati javnost kako bi se što uspješnije rješavala pitanja vezana uz zapošljavanje i inkluziju OSI.