Edukacija

 Podijeli na facebooku

Zagovaranje zapošljavanja osoba s invaliditetom kroz društvene medije

Radionica „Korištenje društvenih medija u zagovaračke svrhe: zagovaranje zapošljavanja osoba s invaliditetom na otvorenom tržištu rada“, održana je od 27. do 30.6. u hotelu Katarina u Dugopolju.

U radionici je sudjelovalo 14 osoba s invaliditetom iz Dalmacije, Istre i jedan sudionik iz Zagreba. Zahvaljujemo također i dvoje asistenata koji su pratili svoje korisnike.

Zadovoljstvo nam je priopćiti da je radionica od strane sudionika ocijenjena prosječnom ocjenom 4,7 od 5, što bi po svim standardima bilo odličan. Malo nam je pucala Internet veza, ali smo zajednički uspješno prebrodili poteškoće. „Zadovoljstvo grupnom atmosferom“ dobilo je čistu peticu! Pročitaj više

Teme obuhvaćene radionicom bile su:

1. Motivacija (Ante RAOS; predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije - MUOSID, osoba s invaliditetom, Split):
- Vjerujete li da možete ostvariti svoje snove?
- Kako možemo dramatično i trenutno povećati svoje samopouzdanje za vrhunska dostignuća?
- Vježbe samopouzdanja i samo-predstavljanja, predstavljanje poslodavcima i osnaživanje komunikacijskih vještina
- Europass - prezentacija putem životopisa (Mihaela JOVIĆ KAREŠIN)

2. Korištenje društvenih medija za digitalno zagovaranje (Mihaela JOVIĆ KAREŠIN; predsjednica Udruge VISOKI JABLANI , novinarka, Rovinj)
- Što, Zašto, Kada, Kako???
- Predstavljanje komunikacijske platforme „Drugo lice invalidnosti“
- Strategija zagovaranja (Postavljanje ciljeva, strategija slušanja, ciljne skupine i pronalaženje relevantnih on-line zajednica, razvoj strategije sadržaja)
- Pravila ponašanja: Ne dozvolite da vam društveni mediji naruše karijeru - iskoristite ih za privlačenje potencijalnih poslodavaca!

3. Digitalni video u društvenim medijima (Jere GRUIĆ, freelance snimatelj i montažer, Split; Maksim BAŠIĆ, fotograf, Libor d.o.o., Split )
- Ukratko: povijest videa, bitne značajke, video formati, kodeci, fotografija vs. video, produkcija, post-produkcija, namjenski video, reportaža, umjetnički video, komercijalni video, princip pričanja priče
Vježbe:
- razrada ideje koja će se vizualizirati kroz video zapis
- snimanje pomoću pametnih telefona i drugih raspoloživih uređaja
- uređivanje i montiranje videa uz pomoć besplatnih on-line editing programa
- prezentacija video uradaka nastalih na radionici.

Zatvori

S video radionice u sklopu Edukacije

Na Edukaciji u hotelu „Katarina“ u Dugopolju polaznici su naučili kako i sami, svojim mobitelima i gadgetima, mogu snimiti kratke video filmiće o svojim vještinama, sposobnosti i talentima i na ovaj zanimljiv način predstaviti se i privući pažnju potencijalnih poslodavaca.
Njihove radove sada možete vidjeti i vi!